10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

 

10 ابزار کاربردی که هر تکنسین برقی باید همراه داشته باشد

 

تکنسین برق با توجه به نیاز و هدف کار خود، ابزارهای برقی متنوعی را مورد استفاده قرار می‌دهد. اغلب آنها به عنوان ابزار اندازه گیری آزمایشگاه برق و الکترونیک شناخته شده‌اند. فروشگاه آنلاین EAG 

 

تکنسین برق با توجه به نیاز و هدف کار خود، ابزارهای برقی متنوعی را مورد استفاده قرار می‌دهد. اغلب آنها به عنوان ابزار اندازه گیری آزمایشگاه برق و الکترونیک شناخته شده‌اند. حضور برندهای مختلف تولید کننده این ابزارها، انتخاب و استفاده آنها را تا حدی دشوار می‌‌سازد. بنابراین، استفاده از این ابزارها، منوط به داشتن اطلاعات و دانش کافی در مورد آنها است.

 

ابزارهای اندازه گیری، ویژگی‌ها و قابلیت‌های متفاوتی دارند. آگاهی و اطلاعات لازم جهت استفاده از این ابزارها، در پیشبرد کارهای مرتبط برقی نقش مهمی دارد. چنانچه شناخت کاملی درباره این ابزارها ندارید، با ما همراه باشید.

در این مقاله به معرفی انواع مختلف ابزارهای برقی می‌پردازیم. ( 10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق )

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق ، که باید داشته باشد.

انواع ابزار اندازه گیری آزمایشگاه برق و الکترونیک

تکنسین های برقی ، ابزارهای مختلفی جهت استفاده در عملیات برق و الکترونیک مورد استفاده قرار می‌دهند. این ابزارها ممکن است بسیار ساده باشند.

پیچ گوشتی، انبردست یا فازمتر از جمله این ابزارها هستند. اما، برخی از آنها به صورت کاملاً تخصصی توسط تکنسین‌ ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله این ابزارها می‌توان به آمپر متر کلمپی، مولتی متر و وات متر اشاره کرد.

 

انواع مختلف ابزارهای مورد استفاده تکنسین‌ها را در دو گروه مختلف باتری خور و شارژی یا برقی می‌توان دسته بندی کرد. ابزارهای شارژی ، به انرژی برق جهت شارژ شدن نیازدارند. این ابزارها به وسیله باتری تعبیه شده در ساختار خود فعالیت می‌کنند.

ابزارهای برقی، برخلاف انواع باتری خور دارای منبع تغذیه هستند. به این معنا که با اتصال به منبع تغذیه می‌توانند فعالیت کنند. منبع تغذیه می‌تواند برق شهری یا یک ژنراتور باشد. انتخاب این منبع تغذیه بر اساس نوع فعالیت و محل انجام کار تعریف می‌شود.

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق ( قابلیت‌های ابزارهای برقی )

سهولت استفاده از ابزارهای برقی، فاکتوری است که باید در طراحی و ساخت این ابزارها مد نظر قرار گیرد. استفاده از تکنولوژی روز می‌تواند نقش مؤثری در افزایش راندمان این ابزارها داشته باشد. علاوه بر این، باعث کاهش اتلاف وقت و انرژی نیز خواهد شد.

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق ( برند ابزارهای برقی )

برند معتبر ابزارها و محصولات موجود در بازار، تضمین کننده کیفیت و اصالت آن ابزار یا محصول است. در حوزه ابزارهای برقی هم این موضوع صادق است. توجه به برندهای شناخته شده این ابزارها می‌تواند دوام بلند مدت و کارایی مثبت آنها را به همراه داشته باشد.

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق ( کاربری ابزار برقی )

با توجه به نوع کاربری ابزارهای برقی می‌توان وسیله‌ای متناسب با هدف کار را انتخاب کرد. نوع و میزان استفاده یک تکنسین از یک ابزار برقی، کاربری مناسب آن را تعیین می‌کند.

به طور مثال، نوع ابزار برقی استفاده شده در مصارف خانگی با انوع آن در صنعت یا کسب و کار حرفه‌ای متفاوت است. این تفاوت کاربری، قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلفی را در ابزار برقی مورد استفاده تعریف می‌کند.

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق ، که باید داشته باشد

 

آمپر متر کلمپی

آمپرمتر، رایج ترین ابزار اندازه گیری آزمایشگاه برق و الکترونیک است. این ابزارها، شدت جریان الکتریکی را در مدارهای الکتریکی اندازه گیری می‌کنند. آمپرمترها، انواع مختلفی دارند. از جمله آنها می‌توان به آمپر متر کلمپی اشاره کرد.

 

 

آمپر متر کلمپی
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

 

آمپر متر کلمپی، ابزاری جهت سنجش میزان شدت جریان الکتریکی است برخی از این نمونه دستگاه ها علاوه بر سنجش آمپر پارامترهای دیگری مانند ولتاژ و اهم را اندازه گیری می کنند. انواع مختلف این دستگاه به صورت میلی آمپرمتر و میکرو آمپر متر کلمپی وجود دارد. هر کدام از این مدل‌ها کاربرد متفاوتی دارند.

 

از آمپرمتر کلمپی می‌توان دلیل نوسان برق و تست وسایل الکترونیکی را بررسی کرد. اغلب اوقات نوسانات برق، می‌تواند باعث سوختن وسایل الکتریکی صنعتی یا خانگی شود. با استفاده از این ابزار درعیب یابی وسایل برقی، می‌توان از سوختن آنها نیز جلوگیری کرد.

این ابزار می‌توان به مواردی چون اندازه گیری جریان‌های بالا، اندازه گیری جریان به صورت غیر تماسی، امنیت و سهولت کاربری آن اشاره کرد. از این ابزار در صنایع مختلف، کابل‌های فشار قوی، واحدهای تأسیساتی و تابلوهای برق استفاده می‌شود.

 

وات متر

وات متر، ابزاری جهت سنجش میزان توان الکتریکی وسایل برقی است. این ابزار، وات مصرفی در وسایلی که انرژی الکتریکی مصرف می‌کنند را اندازه‌گیری می‌کند. انواع مختلف وات متر به دو صورت دیجیتال و آنالوگ است.

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

 

وات متر دیجیتال، برای اندازه گیری پارامترهای شبکه برق تک فاز و سه فاز کاربرد دارند. این نوع وات متر، با سنجش میزان ولتاژ و جریان وسیله، توان مصرفی آن را برآورد می‌کند.

 

مولتی متر

مولتی مترها به عنوان اساسی ترین ابزار کار تعمیرکاران برق و الکترونیک هستند. مولتی متر، ابزاری جهت سنجش سلامت قطعات الکتریکی یا الکترونیکی است. به طور معمول، در هر آزمایشگاه یا کارگاهی نوعی از آن وجود دارد. این ابزار، چندین کمیت الکتریکی چون ولتاژ، شدت جریان و مقاومت الکتریکی را اندازه گیری می‌کند.

انواع مولتی متر
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

 

با استفاده از این ابزارها، می‌توان سالم یا معیوب بودن پایه‌های دیودها و ترانزیستورها را بررسی کرد. ارزیابی اتصال‌های مدار نیز از دیگر کاربردهای این وسیله است. سلکتور، پروب‌ها و صفحه دیجیتال ، سه قسمت اصلی یک مولتی متر هستند.

انواع مختلف مولتی مترها به صورت دیجیتال، آنالوگ و رومیزی وجود دارند. نوع دیگری از این ابزار برای اندازه گیری جریان الکتریکی بالا مولتی متر کلمپی است.

 

اهم متر

اهم مترها، به عنوان یکی دیگر از وسایل اندازه گیری پرکاربرد در آزمایشگاه‌ها یا کارگاه‌های متنوع برقی هستند. عنوان دیگر اهم متر، ابزار اندازه گیر چند حالته یا مولتی متر است. استفاده از این عنوان به دلیل اندازه گیری چندین پارامتر با استفاده از این ابزاراست. اهم متر، مقدار مقاومت الکتریکی اجسام رسانا را اندازه گیری می‌کند. اهم متر، به دو صورت آنالوگ و دیجیتال وجود دارد.

در نوع آنالوگ اهم مترها، حرکت عقربه‌ای بر روی یک صفحه مدرج، کمیت الکتریکی اندازه گیری شده توسط ابزار را نشان می‌دهند. در اهم مترهای دیجیتال، این کمیت به سیگنال پالسی تبدیل می‌شود.

این پالس‌ها، توسط آی سی‌های پردازنده، پردازش می‌شوند. در نهایت، کمیت حاصل به صورت رقمی توسط نشان دهنده‌های دیجیتال دستگاه نشان داده می‌شوند.10 وسیله کاربردی که هر تکنسین برقی باید داشته باشد.

 

اهم متر
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

 

اسیلوسکوپ

اسیلوسکوپ
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

اسیلوسکوپ را می‌توان از جمله ابزارهایی با کاربرد گسترده در الکترونیک به شمار آورد. با این ابزار، میزان دامنه ولتاژ بررسی می شود. این کمیت در اسیلوسکوپ در قالب یک نمودار دوبعدی نمایش داده می‌شود. در واقع، در این دستگاه بررسی میزان ولتاژ بر حسب زمان ارائه می‌شود.

نمایش این کمیت بر حسب زمان، به صورت موجی در نمایشگر قابل مشاهده است. عرض پالس و دوره تناوب بین دو پیک موج نیز در این دستگاه قابل مشاهده است.

 

Icr متر

Icr متر
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

lcr متر، از جمله تجهیزات الکترونیکی پرکاربرد برای تکنسین‌های برق یا مهندسان قطعات الکترونیکی است. این ابزار، غالبا مانند مولتی متر پرتابل است و به وسیله باتری فعال می‌شود.lcr متر، در ارزیابی میزان ظرفیت خازن، مقاومت الکتریکی و اندوکتانس سلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمامی این کمیت‌ها، با دقت بالایی در این دستگاه قابل ارزیابی هستند.

Lcr مترها، براساس محاسبه امپدانس و زاویه فاز بین ولتاژ و جریان، اندوکتانس و ظرفیت خازن اندازه گیری می‌ کنند.

lcr مترها در دو نوع دستی و lcr متر رومیزی وجود دارند. Lcr متر رومیزی نوع پیشرفته این دستگاه ها است.

درانواع lcr متر دیجیتال، کمیت سنجش شده در یک صفحه نمایشگر LCD نشان داده می‌شود.

 

فازمتر

فازمتر
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

فازمتر ابزاری شبیه به پیچ گوشتی و یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای مورد استفاده تکنسین‌های برق است. از این ابزار برای تشخیص وجود ولتاژ الکتریکی استفاده می‌شود. انواع مختلف آن برای تشخیص سیم فاز از سیم نول هم به کار می‌روند. این ابزار ساده، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده است:

 

  • لبه فازمتر که جهت باز و بسته کردن پیچ کاربرد دارد.
  • عایق یا محفظه موجود در بدنه که درون آن لامپ، گیره و فنر موجود است.
  • پیچ که در قسمت انتهای فازمتر قرار گرفته است.

فازمترها، به دو صورت کلی معمولی و القائی دیجیتال وجود دارند. انواع دیجیتال فازمترها، ابزارهای مناسبی جهت اندازه‌گیری میزان ولتاژ الکتریکی هستند.

 

فانکشن ژنراتور

فانکشن ژنراتور
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

فانکشن ژنراتور ، از جمله ابزارهای پرکاربرد در آزمایشگاه‌های برق و الکترونیک است. این دستگاه به عنوان یک ابزار تولید کننده سیگنال یا موج با دامنه و فرکانس‌های مختلف است.

فانکشن ژنراتورها، سیگنال‌های سینوسی، مربعی و مثلثی با فرکانسی بین 1 هرتز تا 150 مگا هرتز تولید می‌کنند. برخی از انواع این دستگاه، قابلیت‌های بیشتری نیز دارند. قابلیت ارائه فرکانس بالاتر از محدوده ذکر شده، تقارن متغیر، مدولاسیون AM و FM برخی از این قابلیت‌ها هستند.

در مدل‌های پیشرفته‌تر فانکشن ژنراتور، به غیر از سیگنال‌های معمول این دستگاه، اشکال مختلف سیگنال‌های مربعی؛ مثلثی و دندان اره ای تولید کند.

 

10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق ( نتیجه گیری )

ابزارهای مختلفی جهت اندازه گیری در بخش برق و الکترونیک وجود دارند. مولتی متر، آمپر متر کلمپی و اسیلوسکوپ برخی از انواع مختلف این ابزارها هستند.

قابلیت‌ها و مشخصات متفاوت تعریف شده در هر کدام از این ابزارها، نقش مهمی در افزایش راندمان کار دارد.

اگر تکنسین یا دانشجوی رشته‌های مرتبط با برق هستید یا علاقه زیادی به کارهای فنی منزل خود دارید همین حالا می‌توانید به سایت EAG ( الکترو افلاک گیل )  مراجعه کنید و لوازم مورد نیاز خود را با بهترین کیفیت و قیمتی مناسب تهیه نمایید.

 

 

فروشگاه تخصصی لوازم الکترونیکی E.A.G
10 ابزار کاربردی هر تکنسین برق

شرکت الکترو افلاک گیل Electro Aflak Gil با اسم اختصاری EAG از سال 88 شمسی فعالیت حرفه ای خود را در زمینه مهندسی برق و الکترونیک و کامپیوتر آغاز نموده است و در زمینه اتوماسیون های صنعتی ، اتوماسیون خطوط تولید ، اتوماسیون های خاص و ساخت دستگاه های تست ، با پشتوانه تجربیات خود میتواند شما را در این زمینه راهنمایی و پروژه های شما را طراحی و اجرا نمایید…

ما را در آپارات دنبال کنید…

ما را در اینستاگرام دنبال کنید…

 

Dream S.A.Z
ارسال دیدگاه