کارت گرافیک

colorful geforce rtx 2080ti 1

کارت گرافیک چیست

کارت گرافیک

کارت گرافیک‌ (که همچنین با نام های کارت ویدیو، کارت نمایشگر و آداپتور نمایشگر شناخته می شود) یک کارت توسعه ای در کامپیوتر (به این معنی که می توان آن را به صورت ماژولار روی مادربورد کامپیوتر نصب کرد) است که وظیفه ی اصلی آن در یک کامپیوتر تولید تصویر خروجی برای نمایشگر(مانند مانیتور) است. اکثر مواقع کارت گرافیک ها را کارت گرافیک مجزا یا کارت گرافیک اختصاصی هم می نامند؛ این نام گذاری به دلیل نشان دادن تفاوت آنها با کارت گرافیک داخلی CPU است.

اما اکثر کارت گرافیک ها به تولید تصویر خروجی محدود نمی شوند. آن ها می توانند محاسبات اضافی را نیز انجام دهند و از بار محاسباتی CPU بکاهند. برای مثال کمپانی های AMD و NVIDIA، کارت هایی تولید کردند که با استفاده از API(رابط برنامه نویسی)هایی به نام OpenGL و  DirectX، در سطح سخت افزاری تصاویر خروجی را رندر(فرایند تولید تصاویر توسط یک پردازنده) می کردند. و در اواخر دهه ی 2010 نیز از توانایی محاسباتی کارت گرافیک ها برای انجام کار های غیر گرافیکی استفاده شد که به کمک API های OpenCL و CUDA قابل انجام است. کارت گرافیک ها همچینین قابلیت استفاده در حوضه ی یادگیری ماشین و هوش مصنوعی را دارند.

کمپانی های سازنده ی کارت گرافیک

در حال حاضر تنها دو کمپانی اصلی تولید کارت گرافیک AMD و NVIDIA، کارت گرافیک های کامپیوتر ها و لپتاپ ها را تولید می کنند. هرچند کمپانی های جزئی ای مانند Asus, MSI, Gigabyte, EVGA, ZOTAC, PNY, Sapphire, XFX در بازار وجود دارند اما همه ی آنها قطعات خود را از AMD یا NVIDIA تهیه می کنند. کارت گرافیک های زیر مجموعه ی NVIDIA با نام  Geforce و AMD با نام Radeon،‌ عرضه می شوند.

کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 3090

بهترین برند های کارت گرافیک در ۲۰۲۱

جدا از بحث سخت افزاری، دو فاکتور دیگر وجود دارند که هنگام انتخاب میان برند های GPU مهم ترند، و این دو فاکتور قیمت و گارانتی هستند.

قیمت

همه ی ما می دانیم که برخی سازنده ها کارت گرافیک های خود را با قیمت پایین تری عرضه می کنند. هرچند ارزان همیشه به معنی بهتر نیست، بعضی کارت گرافیک های اقتصادی قیمت بهتری را برای بودجه ی شما پیشنهاد می دهند. برای مثال برندی کارت گرافیک با کیفیت خود را با قیمتی نسبتا کم عرضه می کند در حالی که کارت گرافیکی گران تر سیستم خنک کننده ی بهتری دارد ولی با این حال، مقدار افزایش کارایی آن، قیمت بالاتر آن را توجیه نمی کند.

گارانتی

معمولا اکثر سازنده ها کارت گرافیک های خود را با ۳ سال گرانتی عرضه می کنند، با این حال برخی دیگر تنها دو سال گارانتی دارند. همچنین بعضی از کمپانی ها به ازای هزینه ی بیشتر،‌ زمان گارانتی را افزایش می دهند.

برخی از مردم اعتبار و قابل اعتماد بودن کمپانی را نیز به عنوان فاکتور خرید در نظر می گیرند، در حالی که حدس زدن کیفیت محصول به این صورت بسیار سخت است. زیرا در هر سری وجود تعدادی کارت گرافیک معیوب غیر قابل اجتناب است.

 

با توجه به فاکتور های بالا لیستی از برند های معروف در بازار که زیر مجموعه های Nvidia و AMD هستند تهیه کردیم:

۱-ایسوس

شریک: Nvidia و AMD , گارانتی: 3 سال

کارت گرافیک Asus geforce rtx 3090

ایسوس بدون شک یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین سازندگان سخت افزار در لیست است. کمپانی ایسوس در تایوان قرار دارد و علاوه بر سخت افزار کاپیوتر، دستگاه های الکترونیکی دیگری نیز تولید می کند.

در حوضه ی کارت گرافیک، ایسوس با نام ROG(Republic of Gamers) شناخته می شود. کارت های ROG Strix با سیستم خنک کننده موثر و دیزاین RGB محور خود شناخته می شوند. در بحث قیمت کارت گرافیک های ایسوس نسبت به رقبای خود کمی گران است.

۲-MSI

شریک: Nvidia و AMD , گارانتی: 3 سال

کارت گرافیک MSI Geforce RTX 3090

 

مانند ایسوس، MSI، سازنده ی سخت افزار در تایوان است. این کمپانی در کنار کارت گرافیک لپتاپ و مادربورد نیز تولید می کند. MSI انواع کارت گرافیک از اقتصادی تا کیفیت بالا را تولید می کند.

معروف ترین سری کارت گرافیک های MSI، به نام Gaming X series z، علاوه بر دیزاین خوب،‌ کارآمد و کم سر و صدا نیز هستند. همچنین کارت گرافیک های مقرون به صرفه ای نیز تولید می کنند که کارایی آنها به نسبت قیمتشان قابل قبول است.

با این حال که ایسوس و MSI تقریبا در یک رده هستند اما در حال حاضر MSI انتخاب بهتری خواهد بود زیرا نسبت به ایسوس قیمت پایین تری ارائه می دهد.

۳-گیگابایت

شریک: Nvidia و AMD, گارانتی : ۳سال(تا ۴ یا ۵ سال با هزینه ی اضافه. فقط برای مدل های مشخص شده)
کارت گرافیک Aorus Geforce RTX 3090
کارت گرافیک

گیگابایت نیز کمپانی ای تایوانی است که سخت افزار و قطعات کامپیوتر تولید می کند. در کنار ایسوس و MSI، گیگابایت یکی از قوی ترین سازنده های کارت گرافیک است.

گیگابایت برای کارت گرافیک های سطح پایین و متوسط خود قیمت نسبتا بهتری پیشنهاد می کند.

در حالی که سیستم خنک کننده ی کارت های آنها تعریف چندانی ندارند، اما همین مسئله باعث ارزان تر بودن آنها می شود که توجه کسانی که دنبال جمع کردن سیستمی مقرون به صرفه هستند را به خود جلب میکنند.

۴-PNY

شریک: Nvidia, گارانتی: 3 تا ۵ سال
کارت گرافیک PNY Geforce RTX 3090
کارت گرافیک

این کمپانی به اندازه ی کمپانی های در لیست شناخته شده نیست. PNY شرکتی در آمریکاست که در وهله ی اول محصولات فلش مموری تولید می کند، اما کارت گرافیک های جالب توجهی را نیز پیشنهاد می کنند.

هدف کلی کارت گرافیک های PNY، مقرون به صرفه بودن آنهاست. همانطور که انتظار می رود، PNY برای کاهش قیمت کارت های خود تا حد امکان، از امکانات اضافی کاسته است تا بتواند گزینه ی مناسبی برای کسانی که نمی خواهند هزینه ی زیادی صرف کارت گرافیک کنند باشد.

۵- Sapphire

شریک: AMD, گارانتی:‌ ۲ سال
کارت گرافیک Sapphire Radeon RX 6900 XT
کارت گرافیک

در اینجا به یکی از شریک های انحصاری AMD می رسیم و همچنین یکی از معروف ترین آنها- سافایر. این کمپانی در هنگ کنگ قرار دارد و از چند تا بهترین کارت گرافیک های AMD در حال حاضر را ارائه می دهد.

کیفیت ساخت کارت های سافایر از سطح بالایی برخوردار بوده و خنک کننده های آنها نیز بسیار کارامد هستند. در عین حال مدت گارانتی آنها به نسبت سایر کمپانی ها مدت زمان کمتری دارد که ممکن است برخی خریداران را منصرف کند.

نتیجه گیری

این لیست، مجموعه ای از کارت گرافیک هایی بود که از نظر ما بهترین سازنده های GPU حال حاضر اند. با توجه به اینکه هر کدام از آنها به صورتی از دیگری متفاوتند، انتخاب «بهترین کارت گرافیک» غیر ممکن است.

فروشگاه تخصصی E.A.G
ارسال دیدگاه