کاربردهای PLC

کاربردهای PLC

کاربردهای PLC

کاربرد plc چیست

خوشبختانه پیشرفت علم همواره شرایط زندگی و کار را برای انسان تسهیل می کند که مهمترین خدمت بشر در این زمینه به تاسیسات برقی اختصاص دارد. امروز به ویژه در صنعت، این قطعات کمک می کنند تا مدیریت وسایل به راحتی و با کمترین خطا پیش رفته و راندمان کاری افزایش یابد.

تجهیزات کنترل کننده که امکان را به ما می دهند تا با استفاده از برنامه های کامپیوتری بتوانیم مدیریت سیستم را بر عهده بگیریم، از جمله مواردی هستند که تاثیر شگرفی بر روی فرآیند تولید دارند. برای نمونه می توان به کاربرد PLC اشاره نمود که تقریبا تمامی برندهای فعالی در صنعت تولید تجهیزات برقی من جمله امرن و زیمنس در ساخت این تاسیسات فعالیت می کنند.

 

آشنایی با plc و ساختار آن

PLC (Programable logic controler) یک کنترل کننده قابل تنظیم و برنامه ریزی است که به کمک آن می توانیم برنامه های تنظیم شده توسط کامپیوتر را در سیستم های خود پیاده کنیم. روند کار به این صورت است که ابتدا برنامه های منطقی کامپیوتری در هارد PLC تعریف می شوند و سپس PLC با استفاده از این برنامه می تواند با عناصر مختلف یک سیستم ارتباط برقرار نماید.

 

کاربردهای PLC
کاربردهای PLC

کاربردهای PLC

از نظر ساختمانی، plc از دو قسمت تشکیل شده است:

 

  • سخت افزاری
  • نرم افزاری

جالب است بدانید که PLC بسیار شبیه به کامپیوتر است با این تفاوت که این دو از نظر ورودی، خروجی و عمل ترکیب ورودی و خروجی با هم متفاوت هستند. تفاوت دیگر این دو در نتیجه عمل است. در PLC نتیجه به صورت یک فرآیند عملی، قابل رویت است اما در کامپیوتر ما فقط اطلاعات ار می بینیم.

 

این قسمت از ماژول اصلی، ماژول تغذیه، کارت های افزایشی، قطعات جانبی و ورودی پردازش خروجی تشکیل شده است. ورودی ها شامل سنسورها، کلید ها و… و خروجی شامل موتور، رله، لامپ، نمایشگر و… هستند.

 

 

کاربردهای PLC

چرا از plc در صنعت استفاده شود؟

استفاده از PLC در صنعت مزیت های زیادی دارد به گونه ای که سیستم های مبتنی بر PLC نسبت به سیستم های قدیمی برتری یافته و این مسئله باعث شده است کاربرد آن به طور روزافزون در حال افزایش باشد. به همین دلیل است که برندهای فعال در تولید تاسیسات برقی من جمله امرن و زیمنکس، بخشی از تمرکز و سرمایه کاری خود را بر روی تولید این قبیل تجهیزات گذاشته اند.

 

کاربردهای PLC

کاربردهای PLC
کاربردهای PLC

علت اسفاده plc در صنعت

 

  • میزان سیم بندی به کار رفته در سیستم هایی که با PLC کنترل می شود، بیش از 50 درصد کاهش پیدا می کند در نتیجه حجم فضایی که تاسیسات اشغال می کنند کاهش پیدا خواهد کرد.
  • از سویی دیگر سیستم های مبتنی بر PLC تعداد کتری از قطعات همانند تایمر، مبدل و… را نیز دارند لذا کاهش سیم بندی و کاهش تعداد قطعات مصرفی باعث می شود نهایتا وزن سیستم کم شده و نصب آن در هر مکان امکان پذیر باشد.
  • یکی از برنامه های منطقی که در حافظه PLC تعریف می شود، توابع عیب یاب است که کمک می کند سیستم در صورت بروز مشکل، سریع تر عیب را نشان داده و به راحتی بتوان آن را تشخیص داد.
  • توان مصرفی توسط  PLC بسیار کم است و این مسئله متعاقبا باعث کاهش توان مصرفی سیستم خواهد شد.
  • یکی از مشکلاتی که در سیستم های فاقد PLC وجود دارد این است که اگر بخواهید روش کنترل را تغییر دهید، باید سیم بندی نیز عوض شود و این مسئله بسیار مشکل ساز خواهد شد. اما در سیستم های مبتنی بر PLC ، بدون نیاز به تغییر در سیم بندی و تنها از طریق نوشتن برنامه می توان روش کنترل را عوض نمود.
  •  با توجه به اینکه سیستم های مبتنی بر PLC استهلاک ندارند، لذا از یک سو در مدت استفاده از این سیستم تعداد دفعات نیاز به تعمیرات کم شده و از سوی دیگر طول عمر آن ها افزایش می یابد.
  • این سیستم ها نویز الکتریکی و صوتی ایجاد نمی کنند.
  • سرعت عملکرد سیستم های بسیار بالا بوده و در حد میکرو ثانیه است در نتیجه زمان هر سیکل کاری کاهش یافته و راندمان خطوط تولید افزایش می یابد.
  • در سیستم هایی که مبتنی بر PLC است، ضریب اطمینان بسیار بالا است.

 

کاربردهای PLC

مهمترین کاربردهای plc

همانگونه که در ابتدا ذکر شد PLC ، قابلیت کنترل کنندگی هوشمند با استفاده از برنامه های کامپیوتری را دارد در نتیجه سه عملکرد بسیار اساسی را از این تاسیسات شاهد خواهیم بود:

  • قابلیت کنترل همه ماشین ها و و سایل برقی
  • کنترل کننده خطوط تولید
  • کنترل کننده فرمان مدار ماشین های فرز پیشرفته (CNC)

 

 

کاربردهای PLC

کاربرد plc در صنایع

به طور کلی PLC در تمامی صنایع من جمله پلاستیک، نفت، گاز، پتروشیمی و.. به کار می رود که در ادامه به بررسی برخی از آن ها خواهیم پرداخت:

 

1 )  صنایع پلاستیک سازی

در این صنایع، PLC در ماشین های ذوب، قالب گیری تزریقی، سیستم تولید و آنالیز پلاستیک و… به کار می رود.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

2 )  صنایع اتومبیل سازی

در تجهیزات تست قطعات، رنگ پاش، اتصال قطعات، سوراخ کاری، شکل دهی به بدنه و… از PLC استفاده می شود.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

3 )  صنایع سنگین

از دیگر کاربردهای PLC ، در کوره های صنعتی ، سیستم های کنترل دمای اتوماتیک و… است.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

4 )  صنایع شیمیایی

در سیستم های مخلوط کننده و در دستگاه های ترکیب کننده مواد با نسبت های از پیش تعیین شده از PLC استفاده می کنند.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

5 )  صنایع غذایی

مهمترین کاربرد PLC در این صنعت، در سیستم های عصاره گیری و بسته بندی است.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

6 ) صنایع ماشینی

در صنایع ماشینی در اموری همانند بسته بندی ، صنایع چوب ، سیستم های سوراخ کاری ، سیستم های اعلام خطر و هشدار دهنده و… PLC بسیار اهمیت دارد.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

7 ) صنایع حمل و نقل

در جرثقیل ها ، سیستم های نوار نقاله و همچنین در تجهیزات حمل و نقل PLC به کار می رود.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

8 ) صنایع تبدیل انرژی

در ایستگاه های تقویت فشار گاز ، کنترل پمپ های آب، سیستم های تصفیه و بازیافت تصفیه و بازیافت گاز، ایستگاه های تولید نیرو، ، سیستم های تصفیه آب و هوای صنعتی استفاده از PLC سرعت و دقت کار را بالا می برد.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

9 ) خدمات ساختمانی

استفاده از در صنایع ساختمانی، باعث ارتقا کیفیت تکنولوژی بالابری، کنترل هوا و تهویه مطبوع ، افزایش کارایی سیستم های روشنایی خودکار خواهد شد.نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

 

 

 

فروشگاه تخصصی لوازم الکترونیکی E.A.G

شرکت الکترو افلاک گیل Electro Aflak Gil با اسم اختصاری EAG از سال 88 شمسی فعالیت حرفه ای خود را در زمینه مهندسی برق و الکترونیک و کامپیوتر آغاز نموده است و در زمینه اتوماسیون های صنعتی ، اتوماسیون خطوط تولید ، اتوماسیون های خاص و ساخت دستگاه های تست ، با پشتوانه تجربیات خود میتواند شما را در این زمینه راهنمایی و پروژه های شما را طراحی و اجرا نمایید…( نمونه کارهای شرکت الکترو افلاک EAG )

ما را در آپارات دنبال کنید…

Dream S.A.Z
ارسال دیدگاه